Betonggjutning

loading...

Betongplatta

Går ni i tankar att göra en tillbyggnad på er befintliga bostad eller en ordentlig grund i er trädgård? Då är en betongplatta en utmärkt lösning för er.
Vi hjälper er att ta fram en betongplatta efter era önskade mått samt efter funktion. Idag är det vanligast att bygga uterummet i samma kropp som boningshuset.
Kanske ett orangeri på tomten?
Plattan kan väljas som oisolerad konstruktion eller isolerad med värmeslingor i som har ett användningsområde för året om.
Vi kan hjälpa Er med projektering, ritningar och själva byggandet. Med hjälp av våra underentreprenörer kan vi sammanställa alla moment inom vår tidsplanering för er tillbyggnad i en eller uppdelad offret för ett så mer effektivt tillvägagångssätt.

 

 

Isolerad betongplatta

Vid en isolerad betongplatta anpassas plattan efter en befintlig storlek för höjd. I en isolerad betongplatta läggs värmeslingor i som vanligtvis kopplas in på vattenburet rörsystem med närliggande värmerör. Om anslutning på radiatorsystemet inte är möjligt kan man koppla in en mini värmepanna.  Isolerad grund är avsett för att användas året om och kan ställas in efter önskad temperatur

Ca 2 månaders torktid innan golvbeläggningen kan utföras och klinkas. Så beställ i tid!

Läs mer om BYGG

Oisolerad betongplatta

Vid en oisolerad grund kan du skapa en jämn yta för en tillbyggnad eller exempel altanutbyggnad. Betongplattan anpassas efter befintlig vägg och höjd. Marken grävs ut och schaktas bort och en markduk läggs ut med makadam som paddas ut. Frigolitbaserade element monteras och fylls med grus. Armeringsnät läggs sedan ut på distanser för att sedan täckas med betong. Ytan slodas som skapar en jämn och fin yta.

Önskar man klinka en oislerad platta går det bra, man behöver en frostvänlig platta som klarar frost!